tag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post2553335393495004504..comments2023-11-28T11:01:22.274+00:00Comments on Backwards in high heels: Encyklopedia Kuchni Brytyjskiej - C, część VIAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-26761246296578381212016-11-18T22:34:42.530+00:002016-11-18T22:34:42.530+00:00Nie publikuję z reguły anonimowych komentarzy, kor...Nie publikuję z reguły anonimowych komentarzy, korygujacych mnie bez podawania źródła informacji, ale ten opublikowałam, bo zapewniam, że jadłam takie herbatki w wielu miejscach, od kafejek po 5-gwiazdkowe hotele, i częściej stykam się z malinowym. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-64535831092670487802016-11-18T21:16:43.787+00:002016-11-18T21:16:43.787+00:00To się je tradycyjnie z dżemem truskawkowym, a nie...To się je tradycyjnie z dżemem truskawkowym, a nie malinowym! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-28999325042139373662012-05-16T13:18:04.980+01:002012-05-16T13:18:04.980+01:00Bee,
zachęcam jednak do wypróbowania ze scones, n...Bee,<br /><br />zachęcam jednak do wypróbowania ze scones, nieprzypadkowo to jest główny sposób jedzenia clotted cream - bardzo do siebie pasują:-) No i scones nie są trudne do zrobienia, i można też z nimi eksperymentować.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-8703986482745511762012-05-15T23:38:47.827+01:002012-05-15T23:38:47.827+01:00Clotted cream widywałam w Hongkongu, ale to nic dz...Clotted cream widywałam w Hongkongu, ale to nic dziwnego, zważywszy na długą obecność tam Brytyjczyków :-)<br />Wydaje mi się też, że mignęła mi w jednym z tutejszych sklepów "z wyższej półki" - chyba kupię do spróbowania, bo pomysł na połączenie czegoś tłustego i śmietanowego z dżemem i ciastem bardzo mi odpowiada (jeszcze nie wiem, czy zrobię akurat scones).<br /><br />Wróciło wspomnienie pajdy chleba posmarowanej gęstą kwaśną smietaną, posypaną cukrem...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12893738605280213723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-26448360334643640462012-05-11T13:47:29.550+01:002012-05-11T13:47:29.550+01:00Ajko,
jak najbardziej, sama też użyłam takiego tł...Ajko,<br /><br />jak najbardziej, sama też użyłam takiego tłumaczenia, o tu:-): http://backwards-in-high-heels.blogspot.co.uk/2009/05/backwards-in-high-heels-grochy-i.htmlAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-7036553743169896532012-05-10T15:57:46.006+01:002012-05-10T15:57:46.006+01:00Hmm, zajrzałam do swojej bazy tłumaczeniowej, bo p...Hmm, zajrzałam do swojej bazy tłumaczeniowej, bo pamiętałam, że kiedyś tłumaczyłam jakieś przepisy, w których występowała clotted cream. A nie pamiętałam, co wtedy z tym uczyniłam. Okazuje się, że wybrnęłam określeniem "gęsta tłusta śmietana", co o tym myślisz Aniu, nie była to zbytnia kompromitacja?Ajkahttps://www.blogger.com/profile/15875475334952679831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-59449411762035386702012-05-07T13:32:49.082+01:002012-05-07T13:32:49.082+01:00Kasiu,
spróbuj koniecznie, jak kiedyś przyjedzies...Kasiu,<br /><br />spróbuj koniecznie, jak kiedyś przyjedziesz:-)<br /><br />Rusty,<br /><br />nie, nie zaczęłam, czeka w kolejce:-)<br /><br />Karolino,<br /><br />istotnie:-), kto wie?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-41517859343144293882012-05-07T12:24:55.728+01:002012-05-07T12:24:55.728+01:00Aniu, na pewno nie przerobie wszystkich, ale sukce...Aniu, na pewno nie przerobie wszystkich, ale sukcesywnie będę dodawać, kto wie na ilu się skończy? ;)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-41263227952188147242012-05-07T10:32:11.696+01:002012-05-07T10:32:11.696+01:00@Karolina: Akurat najczęściej gotuję potrawy jedno...@Karolina: Akurat najczęściej gotuję potrawy jednogarnkowe plus makaron lub ryż, więc będzie jak ulał.<br /><br />@Anna Maria: teraz już czekam z niecierpliwością - dam ci znać, jak tylko paczka przyjdzie. Zaczęłaś czytać "Grę Endera"?Olahttps://www.blogger.com/profile/04127144420125171610noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-27154891839736080282012-05-06T15:27:03.888+01:002012-05-06T15:27:03.888+01:00Nie miałam pojęcia o clotted cream. Dzięki! :-) Al...Nie miałam pojęcia o clotted cream. Dzięki! :-) Ale zjadłabym tego całkiem sporo.Kasia Fiołekhttps://www.blogger.com/profile/11940775053016741068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-29307000289062875502012-05-03T15:04:18.981+01:002012-05-03T15:04:18.981+01:00Rusty,
paczuszka wysłana:-)
Karolina prawdę mówi:...Rusty,<br /><br />paczuszka wysłana:-)<br />Karolina prawdę mówi:-) - my na ten przykład używamy jako smarowidło do ciabatty, z pomidorami i serem, najzwyczajniej:-) M używa często do curries i pies.<br /><br />Karolina,<br /><br />to seria będzie długa - ponad 700 odcinków;-) Koniecznie zrób:-)<br /><br />Wiedźmo,<br /><br />dzięki, nie obiecuję, ale może...;-)<br /><br />Manio,<br /><br />to jest jak mieszanka kremówki, masła i kremowego serka:-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-63396106510268632092012-05-02T20:09:51.310+01:002012-05-02T20:09:51.310+01:00Super, że następny odcinek się pojawił ;)
Ciekawa ...Super, że następny odcinek się pojawił ;)<br />Ciekawa jestem, jakie toto jest w smaku? Do czego byś porównała?Maniaczytaniahttps://www.blogger.com/profile/17217308736113551151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-2181018957779850932012-05-02T14:13:38.403+01:002012-05-02T14:13:38.403+01:00No i czegoś się dowiedziałam. :) Za co dziękuję.
A...No i czegoś się dowiedziałam. :) Za co dziękuję.<br />Ale chciałabym przekazać Ci coś poza tematem, taki mało typowy (mam nadzieję ;) ) łańcuszek:<br />http://pracownia-alchemiczna.blogspot.com/2012/05/ksztatuje-mnie-literatura.htmlwiedźma z podgórzahttps://www.blogger.com/profile/02705944121968687870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-10385807036041816382012-04-30T15:28:06.434+01:002012-04-30T15:28:06.434+01:00No, fajowo, ze jest kolejny odcinek. :) Ja zabiera...No, fajowo, ze jest kolejny odcinek. :) Ja zabieram sie za serie o serach brytyjskich, ciekawe co z tego bedzie. ;) <br /><br />Clotted cream uwielbiam, jestem z frakcji najpierw smietana, potem dzem. :D A wczoraj jadlam lody o smaku clotted cream wyprodukowane w mojej lokalnej lodziarni Brymore. :)<br /><br />Rusty Angel, jesli moge - nie szukaj przepisow do pasty umami. Ona nie potrzebuje przepisow. Dodawaj ja do dowolnych dan wytrawnych - gulaszy, potrawek, zup, makaronow, wszystkie jednogarnkowce beda OK. :) I gratuluje, pasta jest naprawde w deche. :DKarolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-76512841619242828492012-04-30T12:56:47.167+01:002012-04-30T12:56:47.167+01:00Um, mam pewien problem z twoim profilem, jest zint...Um, mam pewien problem z twoim profilem, jest zintegrowany z tym an G+ i nie ma na nim twojego maila. Zostawię tutaj swój: shuichi@go.pl, prosząc o kontakt, ok?Olahttps://www.blogger.com/profile/04127144420125171610noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2896229148444196183.post-60317930936428759972012-04-30T12:52:58.840+01:002012-04-30T12:52:58.840+01:00Ale się cieszę! Konkurencja była ostra, ale pasta ...Ale się cieszę! Konkurencja była ostra, ale pasta umami jest moja. teraz tylko muszę poszukać odpowiednich dla niej przepisów. dziękuję za konkurs!Olahttps://www.blogger.com/profile/04127144420125171610noreply@blogger.com